מזמן חשתי שנחוצה לי מקצועה תחתית - THICKNESS PLANER - כזו שמורידה עובי, מנקה עץ מלוכלך וכד'. שימוש במקצועה חשמלית ידנית הוא לא נוח, בעיקר בעיבוד של חלקי עץ קטנים.
לקחתי את המקצועה החשמלית WOLF שברשותי, ומתקנתי אותה על מתקן קבוע. בעיקר הייתי צריך לפתור את השאלה: איך לחבר את שני מוטות הרוחב, המעגנים את המקצועה למתקן. לכן, פתחתי את מכסי הצד של המקצועה, כדי למצוא מקום שלתוכו אפשר יהיה להכניס את ברגי ההידוק, בלי לפגוע בחוטים ובחלקים פנימיים. הברגים המחברים את מוטות הרוחב לשני "קירות הצד" מאפשרים כיוונון עדין כדי לשמור על מקבילות מלאה לבסיס.
בניתי את זה ברוחב פנימי של 36 ס"מ מסיבה זו: רוחב המקצועה הוא 8 ס"מ. אם אני רוצה להקציע לוח ברוחב של 21 ס"מ, אני חייב להעביר אותו כמה פעמים, ולכן נחוץ רוחב לימין ולשמאל. האפשרות האחרת היתה לנייד את המקצועה ימינה ושמאלה על מוטות.
וזה עובד! אמנם, שלא כמו במכשירים הקנויים, אני חייב לדחוף מעט את המוט המתגלח, אבל זה באמת לא נורא.
בשני הצילומים רואים תחילה את המתקן, ואח"כ את המתקן כשמוט עץ מוכנס אליו כדי לגלח אותו. משמאל, רואים את החיבור לשואב האבק. מימין, מפסק חשמלי, מכיוון שהמקצועה היא במצב של תמיד ON - ולכן, העדפתי להוסיף בטיחות כדי למנוע הפתעות.
המתקן נבנה לקבל עץ בעובי מקסימלי של 5 ס"מ. כדי לעבוד על עץ דק יותר אני מוסיף מלמטה לוחות, דיקט וכד' עד שאני משיג את הגובה המתאים. עכשיו, כשהעסק עובד, אני כבר עובד על השכלול הבא, שימנע את הצורך בהגבהה: "קירות הצד" יעלו ויירדו כדי להתאים לגובה (עם אפשרות לכיוונון עדין מול קפיץ בכל אחת מארבע הפינות) - או לחילופין, אעשה בסיס שעולה ויורד בצורה מקבילה, כדי להתאים לגובה. אדווח על התקדמות.